Nieuwsbrief September 2013

 

Hierin kunt U o.a. lezen over de complexbeheerders, Energiekosten en de komende vergadering met WaWo. Vergeet niet de pdf met alle gegevens over deze vergadering te downloaden!

Nieuwsbrief september 2013


Complexbeheerders Hoofdstedenbuurt.
Positief bericht !!!!


Voor de complexen van de Lissabonweg (laag, midden en hoog ) , zoals ook de Bern- Bonn- en Brusselweg hebben we voor ieder apart een meerderheid van 70% behaald. Alleen de Wenenweg kon de 70% niet halen.


De papieren liggen nu bij de notaris ter goedkeuring. Verder zullen er nog een aantal procedures volgen waaronder natuurlijk ook een brief naar iedere betrokken huurder. De HBV zal samen met de flatcommissies de verdere organisatie bespreken.


Als HBV Hoofdstedenbuurt danken wij alle flatcommissieleden die de actie ondersteund hebben !!!
Vooral nu blijkt dat toezicht door Waterweg Wonen geminimaliseerd wordt, denken wij dat dit een positief besluit is. Er is nu alleen maar een wijkbeheerder over voor de gehele wijk Holy-Noord. Met de positieve ervaringen op de Londen- Luxemburg- en Madridweg hopen dat dit nu ook zijn uitstraling zal hebben op de rest van de wijk.


Beeldenroute en eindrenovatiefeest.


Bij het voltooien van de totale renovatie van alle flats hoorde ook het voltooien van de Beeldenroute.


Na 3 jaar hard werken door Jan-Carel Koster zijn op 7 september de drie beelden onder veel belangstelling onthuld door onze wethouder Hans Versluijs en Directeur Waterweg Wonen, Harrie Bosch. Thalita verzorgde de voortreffelijk de begeleiding. De beeldhouwwerken zijn een mooie aanwinst voor het aangezicht van de wijk. Nu de ophoging nog !!!!


Diegene die is geïnteresseerd in verdere uitleg over de beelden kan naar de site gaan van Jan-Carel,
http://jancarelkoster.com/


Verder nog enkele foto’s te vinden op de site op :


http://hbv-hoofdstedenbuurt.nl/index.php/foto/category/2-beeldenroute


De Stichting Activiteiten Hoofdstedenbuurt heeft een fantastisch feest georganiseerd na de onthuldiging. Van 5 tot 10 uur hebben de bewoners van de Hoofdstedenbuurt kunnen genieten van de muziek en heerlijke hapjes vanuit de Werelddelen Amerika , Azië , Afrika en Oceanië. Een fraai stuk organisatie !!


Energiekosten.


Als HBV zijn we bijzonder blij van Waterweg Wonen de toestemming te hebben gekregen om als pilot te fungeren in het switchen van Energieleverancier. Daarvoor heeft Waterweg Wonen een “Energie makelaar” in de hand genomen om dit te regelen.


Op 1 januari 2014 zal Waterweg Wonen via de organisatie ELive een nieuw contract voor de elektriciteit starten bij de Eneco. Dit contract is nu wel 30 % voordeliger op de netto elektriciteit kosten dan 2012. Wij schatten in dat het ongeveer 15% tot 20% voordeliger zal uitpakken bij de volgende collectieve eindafrekening voor elektriciteit. Voor het gas contract, voor Madrid-Londen- en Luxemburgweg, is Elive nog druk doende.


De Bernweg en Brusselweg waren, voor dat dit contract afgesloten werd, al VvE’s en hebben bij de start een nieuw contract moeten afsluiten. In deze flats is het daarom nu nodig om contractwijzigingen in de algemene ledenvergadering van de VvE te bespreken. De eerste vergadering is in 2014. In deze vergadering wordt het voorstel ingediend om energie in te kopen via Elive. Hier wordt dan over gestemd door de leden (eigenaren en huurders in deze flats). Als het voorstel wordt aangenomen koopt Elive met ingang van 1 januari 2015 ook energie in voor de Bernweg en-of Brusselweg.


Vergadering HBV en WaWo.


Op 12 November zal er een vergadering plaatsvinden met Waterweg Wonen. Als je een onderwerp hebt dat je graag besproken wilt hebben gedurende deze vergadering laat dit ons dan weten s.v.p. Dit kan via email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via jullie eigen flatcommissie, die daar ook vertegenwoordigd is. In onderstaande pdf is alle informatie te vinden over deze vergadering.

 pdf kl